Županijsko natjecanje iz fizike

Županijsko natjecanje iz fizike održano je 23. veljače u Splitu u Osnovnoj školi Gripe. Našu gimnaziju, pod vodstvom mentorice prof. Snježane Radan,  predstavljalo je dvoje učenika. Učenik Karlo Delić (2.b) osvojio je 17. mjesto, a učenica Mirna Vučemilo (4.b) 9. mjesto.

Četitamo učenicima i mentorici na trudu i radu!

 
Županijsko natjecanje iz matematike

III. Gimnazija u Splitu bila je domaćin ovogodišnjeg županijskog natjecanja iz matematike koje se održalo 27. veljače. Našu gimnaziju predstavljale su dvije učenice, Marinela Križanac (4.a) i Mirna Vučemilo (4.b). Učenice je za natjecanje pripremala mentorica prof. Marija Ivišić. Marinela i Mirna podijelile su sjajno 3. mjesto.

Čestitamo učenicama i njihovoj mentorici na sjajnom uspjehu!

 
Županijsko natjecanje iz njemačkog

Učenica naše gimnazije Anja Džeko sudjelovala je na županijskom natjecanju iz njemačkog jezika održanom 3. 3. 2015. Učenicu je za natjecanje pripremala mentorica prof. Marije Miljanović. Anja je postigla 7. mjesto.

Čestitamo učenici i mentorici na trudu i zalaganju.

 
Županijsko natjecanje iz povijesti

Županijsko natjecanje iz povijesti održano je u petak, 6.ožujka, u Osnovnoj školi Skalice u Splitu. U kategoriji prvih razreda učenica Rina Pavić (1.b) osvojila je 6.mjesto, u kategoriji drugih razreda učenik Ivan Porobija (2.b) postigao je 5. mjesto, a Ante Bešlić (2.a) 6.mjesto te u kategoriji trećih razreda učenica Gabrijela Sučić osvojila je 12. mjesto.

Čestitamo učenicima i njihovim mentorima prof. fra Blažu Toplaku i prof. Antoniji Čarić na trudu i zalaganju!

 
Županijsko natjecanje iz engleskog jezika

U četvrtak, 26. veljače, u I. gimnaziji u Splitu održano je županijsko natjecanje iz engleskog jezika. Našu gimnaziju predstavljale su učenice II.b razreda Nina Marendić i Iva Šuste. Nina Marendić je osvojila 8. mjesto, a Iva Šuste 10. mjesto.

Čestitamo učenicama i njihovo mentorici prof. Diani Župić!

 
Županijsko natjecanje iz klasičnih jezika

Županijsko natjecanje iz klasičnih jezika održano je u Prvoj gimnaziju u Splitu 24. veljače. Na natjecanju su sudjelovali i predstavnici naše gimnazije pod vodstvom mentora prof. Simone Atlaga i prof. fra Jure Hrgovića. Učenici su se natjecali u poznavanju i latinskog i grčkog jezika.

Natjecanje iz latinskog jezika dijeli se u dvije kategorije. U  kategoriji opće i jezične gimnazije učenica Nina Marendić (II.b) osvojila je 3. mjesto, Nikolina Kelava (II.b) osvojila je 10. mjesto, Mirela Romić (II.b) 15. mjesto i Barbara Runje (II.b) 24. mjesto.

U kategoriji klasične gimnazije učenica Gabrijela Penić (IV.a) osvojila je 5. mjesto, Ivana Matić (IV.a) 7. mjesto, Antonela Vrlić (IV.a) 8. mjesto, Irena Slišković (III.a) 10. mjesto, Ana Marendić (IV.a) 13. mjesto i Antonia Čarić (III.a) 17. mjesto.

Na natjecanju iz grčkog jezika učenica Gabrijela Penić (IV.a) osvojila je 8. mjesto, Antonia Čarić (III.a) 14. mjesto, a  Irena Slišković (III.a) 17. mjesto.

Natjecateljima i njihovim mentorima iskrene čestitke!

 
Županijsko natjecanje iz informatike

U petak, 20. veljace, na Fakultetu elektronike, računarstva i brodogradnje u Splitu održano je županijsko natjecanje iz informatike. Učenici naše gimnazije postigli su zapažene rezultate. Učenik Ante Balaić Marmun(3.b) postigao je 5. mjesto, a Dujo Marković (2.b) 10. mjesto.

Čestitamo učenicima i njihovoj mentorici prof. Snježani Radan na uspjehu i zalaganju!

 
Natjecanje iz vjeronauka u Splitsko-makarskoj nadbiskupiji

Nadbiskupijska vjeronaučna olimpijada osnovnih i srednjih škola Splitsko-makarske nadbiskupije održana je 19. veljače 2015. godine u Zdravstvenoj školi u Splitu. Predstavnici naše gimnazije osvojili su četvrto mjesto. Nakon školskog i međuškolskog natjecanja na nadbiskupijskoj razini sudjelovalo je 20 osnovnoškolskih i 10 srednjoškolskih ekipa. Tema ovogodišnjeg natjecanja bila je Drugi vatikanski koncil. Natjecanje se sastojalo od pisanog testa, tombole i kviza „Tko želi biti Isusov milijunak?“. Svaku školu predstavljala je ekipa od četiri učenika. Ekipu naše gimnaziju sačinjavali su: Karlo Poljak (1.b), Antonia Matić (1.b), Ante Bešlić (2.a) i Karla Kunac (2.b). Učenike je za natjecanje pripremala prof. Silvija Vučković.
Častitamo učenicima i njihovoj mentorici na sjajnom rezultatu!

 
Večer u kazalištu

Jednu od najizvođenijih opera u povijesti svjetskih opernih kuća, Bizetovu Carmen, odgledali su učenici naše gimnazije u Hrvatskom narodnom kazalištu u Splitu. Bizetova Carmen počela je svoj kazališni život ogromnim neuspjehom na praizvedbi 3. ožujka 1875. u pariškoj Opera-Comique, uostalom kao i mnoga druga genijalna djela: Verdijeva Traviata, Puccinijeva Madama Butterfly... Vrijeme ih je višestruko rehabilitiralo i namijenilo im drugačiju sudbinu nego što su je predviđali tadašnji glazbeni kritičari, a u nekim slučajevima i značajni dijelovi ondašnje publike.
Niske, skoro animalne strasti i prevrtljivosti ciganke Carmen, koja iznad svega cijeni vlastitu slobodu, dočarala je mezzosopranistica splitske Opere Terezija Kusanović; Don Josea, tog pokornog kaplara i sina, koji se postupno srozava do bjegunca i krijumčara, a na kraju opere i ubojice, pjevao je Mikheil Sheshaberidze, mladi gruzijski tenor velike budućnosti. Ulogu toreadora Escamilla utjelovio je Ivan Šarić, a Micaele, protutežu ciganki Carmen, pjevala je Valentina Fijačko. Trećom premijernom izvedbom od obnove zgrade HNK Split, i po treći put je ravnao maestro Ivo Lipanović, a kao redateljica, nakon uspješnog postavljanja Puccinijeve La Boheme i Hatzeove Adela i Mare, u splitsku Operu se ponovno vratila Dora Ruždjak Podolski.

 
Izbor putničke agencije za izvanučioničku nastavu - ekskurzija

Putničke agencije čije su ponude pristigle na javni poziv:

1. F -TOURS putovanja d. o. o., Split

2. Filida TRAVEL AGENCY, Zagreb

3. Putnička agencija Petros d. o. o.., Zagreb

Nakon otvaranja ponuda, sve su ponude javno pročitane.

Nakon provedenog tajnog glasovanja konstantirano je da je jednoglasno donesena odluka o odabiru Putničke agencije Petros d. o. o., Zagreb, za organizaciju ekskurzije učenika Franjevačke klasične gimnazije u Sinju s pravom javnosti za vrijeme od 22. kolovoza 2015. do 29. kolovoza 2015.

 
<< Početak < « 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 » > Kraj >>

Stranica 15 od 32

Kalendar šk. godine 2017./2018.

Festival 2012

Posjetitelji od 1. 2. 2011.

DanasDanas32
Ovaj mjesecOvaj mjesec975
UkupnoUkupno976612

Online

Trenutno aktivnih Gostiju: 11