Božićno darivanje u centru "Juraj Bonaći"

Uoči proslave Božića učenici naše gimnazije sa svojom vjeroučiteljicom prof. Silvijom Vučković i tajnicom škole Gordanom Pletikosić posjetili su centar "Juraj Bonaći" te im odnijeli prigodne poklone.

FOTOGRAFIJE

 
Božićna čestitka

 
Dan Gimnazije i Sjemeništa proslavljen sv. misom i akademijom

Na blagdan Bezgrešnog začeća Blažene Djevice Marije Franjevačka klasična gimnazija i Franjevačko sjemenište u Sinju slave dan Gimnazije i Sjemeništa. U nedjelju 7. prosinca uoči dana svetkovine svečanom svetom misom i akademijom proslavili su svoj dan.

Više...
 
Nina Marendić – najbolja maloljetna volonterka u 2014. godini

Povodom Međunarodnog dana volontera koji se obilježava danas, Udruga Srma je proglasila najbolje volontere u 2014. godini. Na prigodnom domjenku koji je sinoć održan u prostorijama Srme nagrađeni su volonteri među kojim je nagradu za najbolju maloljetnu volonterku dobila Nina Marendić, učenica 2. b razreda naše Gimnazije. Ovom nagradom odaje se javno priznanje osobama koje daju izniman volonterski doprinos na raznim područjima od humanitarnog rada preko brige za starije do uređenja okoliša i brojnih drugih oblika volonterskog rada, čime se podiže kvaliteta življenja i socijalna kohezija u lokalnoj zajednici. Nina volontira od 2008. godine kada je počela dolaziti na radionice koje je organizirala udruga Srma. Najprije je dolazila kao korisnik tih radionica, ali kako je to namijenjeno djeci osnovnoškolske dobi,  odlučila se pridružiti na način da volontira. S Ninom u udruzi volotira i njezina sestra Ana Marendić, učenica 4. a razreda naše Gimnazije. Neka ovo bude poticaj ostalima da slijede njihov primjer. Čestitamo sestrama na trudu i zalaganju.

 
Javni poziv za organizaciju višednevne izvanučioničke nastave

Objavljujemo javni poziv za odabir ponude za organizaciju višednevne izvanučioničke nastave - ekskurzija učenika Franjevačke klasične gimnazije u Sinju s pravom javnosti, planirane za vrijeme od 22. kolovoza do 29. kolovoza 2015.

 

Više...
 
Proslava dana Gimnazije i Sjemeništa

 
Međužupanijsko stručno vijeće profesora klasičnih jezika

U subotu, 29. studenoga, u našoj Gimnaziji održano je Međužupanijsko stručno vijeće profesora i profesorica klasičnih jezika. Gosti - predavači bili su: dr. sc. Andrea Tokić bivša učenica naše Gimnazije, a sada profesorica na odsjeku za psihologiju Filozofskog fakulteta Sveučilišta u Zadru. Profesorica Sanja Deletis iz V. gimnazije "Vladimir Nazor" iz Splita te profesorica Tamara Spajić iz Gimnazije Dubrovnik.

Skupu je nazočilo 30-ak profesora i profesorica.

Domaćini Međužupanijskog stručnog vijeća bili su fra Jurica Hrgović i Simona Atlaga, voditeljica stručnog vijeća. Profesorica Simona Atlaga na ovu je dužnost izabrana u rujnu. Uz iskrene čestitke želimo joj puno uspjeha u daljnjem radu i napredovanju.

FOTOGRAFIJE

 
Ispit za europsku diplomu iz latinskog jezika

U srijedu 26. studenog učenici naše gimnazije polagali su pisani ispit iz latinskog jezika za europsku diplomu. Ispit je organizirala EuroClassica, a Ministarstvo znanosti, obrazovanja i športa Republike Hrvatske odobrilo je njegovo provođenje.
EuroClassica je međunarodna organizacija koja okuplja 24 europske zemlje članice i koja nastoji stvoriti europski kurikularni okvir za klasične jezike (The Common European Reference Frame for Classics). Postoje četiri razine polaganja ispita za latinski jezik: Vestibulum, Ianua, Palatinum i Thesaurus. Učenici su polagali razinu Vestibulum. Ispitu je pristupilo 40 učenika.
Pisane ispite pregledali su naši profesori latinskog jezika fra Jurica Hrgović i Simona Atlaga. Kad ih provjeri komisija, učenici će dobiti svoje diplome.

FOTOGRAFIJE

 
Gimnazija u posjeti kazalištu

U četvrtak, 27. studenoga 2014., učenici trećih i četvrtih razreda u pratnji svojih profesora posjetili su Hrvatsko narodno kazalište u Splitu. Gledali su operu Traviata Giuseppea Verdija.

Izvedbom Traviate ravnao je maestro Hari Zlodre. Predstava se igra u režiji Janusza Kice koju je na splitskoj sceni obnovio Petar Vujačić. Osim Lane Kos koja je nastupila u naslovnoj ulozi, ostali protagonisti bili su Domagoj Dorotić u ulozi Alfreda, Oliviero Giorgiutti tumačio je ulogu Alfredova oca Georgea Germonta, dok je Flora Bervoix bila Terezija Kusanović, ostali solisti te Zbor i Orkestar HNK Split.

 
Dan sjećanja na žrtve Vukovara 1991. - 2014.

Hrvatski sabor donio je 29. listopada 1999. godine Odluku o proglašenju dana sjećanja na žrtvu Vukovara 1991. godine, da bi se dostojanstveno odala počast svim sudionicima obrane Vukovara.

Paljenjem svijeća, prigodnim panoima i prikazom dokumentarnog filma Vukovar 1991. redatelja Eduarda Galića obilježen je Dan sjećanja na žrtvu Vukovara u našoj gimnaziji.

FOTOGRAFIJE

 
<< Početak < « 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 » > Kraj >>

Stranica 16 od 32

Kalendar šk. godine 2017./2018.

Festival 2012

Posjetitelji od 1. 2. 2011.

DanasDanas36
Ovaj mjesecOvaj mjesec979
UkupnoUkupno976616

Online

Trenutno aktivnih Gostiju: 7