Dodjela nagrada sudionicima literarnog natječaja ‘Zemniče, zaprznio te mrak… a tebe zemlja rodi da budeš čil i jak, da nosiš u njedrima radosti zlatni ključ!’

Udruga Cjelovit život organizirala je literarni natječaj povodom Dana života, koji se obilježava prve nedjelje u veljači. Pozvali su sve učenike sedmih i osmih razreda osnovne škole i srednjoškolce da naprave radove na temu ‘Zemniče, zaprznio te mrak… a tebe zemlja rodi da budeš čil i jak, da nosiš u njedrima radosti zlatni ključ!’ (Vladimir Nazor, Cvrčak)

Na natječaj je pristiglo 16 radova u kategoriji srednjih i 6 radova u kategoriji osnovnih škola. Nakon detaljna pregleda i dvaju krugova ocjenjivanja rezultati su bili sljedeći:

Srednja škola:
1. mjesto: Ivana Poljak, 3. b r., Franjevačka klasična gimnazija u Sinju s pravom javnosti
2. mjesto: Josip Cvitković, 2. a r., Franjevačka klasična gimnazija u Sinju s pravom javnosti

3. mjesto: Mihovil Delija, 2. c r., Gimnazija Dinka Šimunovića

Više...
 
Županijsko natjecanje iz kemije

U četvrtak 13. ožujka u OŠ Mejaši u Splitu održano je županijsko natjecanje iz kemije na kojem su sudjelovali i predstavnici  naše gimnazije pod vodstvom svoje mentorice prof. Radmile Klarić.
U kategoriji drugih razreda Ivan Labrović (II.b) postigao je trinaesto mjesto, a u kategoriji četvrtih razreda Branimir Plavša (IV.b) postigao je šesto mjesto.
Našim predstavnicima i njihovoj mentorici čestitamo na uspješnu sudjelovanju na natjecanju!

 
Poziv na državno natjecanje iz matematike

Nakon što su postigli uspjeh na županijskom natjecanju iz matematike, Mirna Vučemilo  (III.b) i Branimir Plavša (IV.b) pozvani su na državno natjecanje. Natjecanje će se održati u Šibeniku od 2. do 4.  travnja 2014. godine.
Čestitamo Mirni i Branimiru i njihovoj mentorici prof. Mariji Ivišić te im želimo puno sreće na državnom natjecanju!

 
Županijsko natjecanje iz povijesti

Sedmero učenika naše gimnazije sudjelovalo je na županijskom natjecanju iz povijesti pod vodstvom svojih mentora prof. fra Blaža Toplaka i prof. Ivana Vulete.  Natjecanje je održano u petak 7. ožujka u OŠ Skalice u Splitu.

U kategoriji prvih razreda Ana Bašić (I.b) postigla je trinaesto mjesto, a Ana Marija Markioli (I.b) četrnaesto mjesto. U kategoriji drugih razreda Gabrijela Sučić (II.b) postigla je petnaesto mjesto, a Andrea Gulić (II.b) šesnaesto mjesto. U kategoriji trećih razreda Jakov Laco (III.b) postigao je četvrto mjesto, Anđela Elek (III.b) sedmo mjesto, a u kategoriji četvrtih razreda Stjepan Stojak (IV.a) postigao je deveto mjesto.

 

Našim predstavnicima i njihovim mentorima čestitamo na uspješnu sudjelovanju na natjecanju!

 
Županijsko natjecanje iz hrvatskog jezika

Na županijskom natjecanju iz hrvatskog jezika, koje je održano u srijedu 5. ožujka u IV. gimnaziji ''Marko Marulić'' i V. gimnaziji "Vladimir Nazor" u Splitu, sudjelovali su i predstavnici naše gimnazije pod vodstvom svojih mentorica prof. Marijane Vuleta  i prof. Danijele Mandac.

U kategoriji prvih razreda Iva Šuste (I.b) postigla je četvrto mjesto. U kategoriji trećih razreda Mirna Vučemilo (III.b) postigla je treće mjesto, Tea Mihaljević (III.b) osmo mjesto, a Antonia Barać (III.b) jedanaesto mjesto.

Natjecateljicama i njihovim mentoricama srdačno čestitamo!

 
Seminar djelatnika katoličkih škola u Crikvenici

U Crikvenici je od 7. do 9. ožujka 2014. održan jedanaesti seminar za djelatnike katoličkih škola, a tema je seminara bila „Antropologija ljudske seksualnosti“. Na seminaru su kao i prethodnih godina sudjelovali i profesori naše gimnazije.

Program su otvorili učenici Salezijanske klasične gimnazije nastupom „Sve dok u meni živi nada, život je lijep, život je sada!“ koji je posvećen gradu heroju Vukovaru.

Održana su tri predavanja: „Muško i žensko između Edena i Otkrivenja“ (mr. sc. Damir Stojić), „Muško i žensko stvori ih“ (dr. sc. Richard Pavlić), „Izazovi za obitelj i školu 21. stoljeća“ (doc. dr. sc. Niko Tunjić).

U subotu 8. ožujka. sudionici seminara su u popodnevnim satima posjetili Rijeku gdje su u crkvi Marije Pomoćnice slavili misu koju je predvodio don Stjepan Bolkovac, tajnik u Hrvatskoj salezijanskoj provinciji. Nakon toga sudionici su razgledali prostor Salezijanske klasične gimnazije te proveli neko vrijeme u razgledavanju Rijeke.

U nedjelju ujutro održana je plenarna rasprava i istaknuti su zaključci seminara. Potom su sudionici seminara s domaćim vjernicima slavili misu u župnoj crkvi sv. Antuna Padovanskog u Crikvenici. Misu je predvodio don Stjepan Bolkovac.

FOTOGRAFIJE

 

 
Županijsko natjecanje iz informatike

Na županijskom natjecanju, koje je održano u petak 21. veljače na Fakultetu elektrotehnike, strojarstva i brodogradnje, sudjelovali su i predstavnici naše Gimnazije pod vodstvom mentorice prof. Snježane Radan. U kategoriji Osnove informatike Branimir Plavša  (IV.b) je osvojio 21. mjesto, Ante Balaić – Marmun (II.b) 124. mjesto, a Petra Jelinčić (IV.b) 202. mjesto.
Čestitamo im i želimo puno uspjeha u daljnjem radu i učenju!

 
Županijsko natjecanje iz njemačkog jezika

Učenici naše gimnazije Ivan Masnić (IV.b) i Robertina Runje (IV.b) sudjelovali su u utorak 4. ožujka u Prvoj gimnaziji u Splitu na ovogodišnjem županijskom natjecanju iz njemačkog jezika pod vodstvom svoje mentorice prof. Mihaele Miloš. Ivan Masnić je postigao drugo mjesto, a Robertina Runje peto mjesto.

Našim predstavnicima i njihovoj mentorici čestitamo na uspješnu sudjelovanju na natjecanju!

 
Županijsko natjecanje iz engleskog jezika

U utorak 26. veljače u Prvoj gimnaziji u Splitu održano je županijsko natjecanje iz engleskog jezika na kojem su sudjelovali i predstavnici  naše gimnazije pod vodstvom svojih mentorica prof. Simone Atlaga i prof.  Diane Župić.

U kategoriji drugih razreda Petar Krešimir Vardić (II.b) postigao je peto mjesto, Maja Milošević (II. b) postigla je 18. mjesto, a u kategoriji četvrtih razreda Branimir Plavša (IV.b) dijeli prvo mjesto s predstavnikom III. gimnazije iz Splita, Iva Ilijić (IV.b) postigla je osmo mjesto, Ivan Masnić (IV.b) deseto mjesto, a Tajana Mladina (IV.b) sedamnaesto mjesto.

Našim predstavnicima i njihovim mentoricama čestitamo na uspješnu sudjelovanju na natjecanju!

 
Županijsko natjecanje iz latinskog jezika

Na županijskom natjecanju iz latinskog jezika, koje je održano u petak 25. veljače u Prvoj gimnaziji u Splitu, sudjelovali su i predstavnici naše gimnazije pod vodstvom svojih mentora prof. Simone Atlaga i prof. fra Jure Hrgovića.

U kategoriji klasičnih gimnazija Gabrijela Penić (III.a) dijeli drugo mjesto s učenikom iz Prve gimnazije iz Splita, Ivan – Josip  Čondić – Begov  (IV.a) postigao je četvrto mjesto, Petra Barać (IV.a) sedmo mjesto, Petra Maglica (IV.a) osmo mjesto, a Ana Strmo (IV.a)  dvanaesto mjesto.

U kategoriji latinskog jezika za opće i jezične gimnazije Petar Krešimir Vardić (II.b) postigao je osmo mjesto, Ante Balaić – Marmun (II.b) i Danijela Dolić  (II.b) dijele deseto mjesto, a Tina Budimir (II.b) je postigla četrnaesto mjesto.

Natjecateljima i njihovim mentorima srdačno čestitamo!

 
<< Početak < « 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 » > Kraj >>

Stranica 19 od 32

Kalendar šk. godine 2017./2018.

Festival 2012

Posjetitelji od 1. 2. 2011.

DanasDanas46
Ovaj mjesecOvaj mjesec989
UkupnoUkupno976626

Online

Trenutno aktivnih Gostiju: 10