Gaudete - oproštaj od fra Bruna Peze

Na početku nove školske godine, u ponedjeljak, 2. rujna 2013., profesor Latinskoga i Grčkoga jezika na Franjevačkoj gimnaziji u Sinju fra Bruno Pezo sudjelovao je na sjednici nastavničkoga vijeća u 11 sati na kojoj je najavio da se, zbog navršenih godina, povlači iz nastavničke djelatnosti. Prije toga, u 9 sati, sudjelovao je na misi na kojoj su provincijal fra Joško Kodžoman i ravnatelj fra Josip Grbavac, zajedno s učenicima i djelatnicima, molili za sretan početak nove školske godine. Ali, nakon sjednice, na kojoj je zahvalio svim djelatnicima, fra Bruno nije otišao u klasične odjele na drugom katu da sjedne uz profesorski stol ispred učenika. Došlo je vrijeme... tempus est, i fra Bruno se tiho povukao.

Više...
 
Naši učenici na županijskom natjecanju iz matematike

Na županijskom natjecanju iz matematike (B), koje je održano u utorak 18. veljače u OŠ „Split 3“ u Splitu, sudjelovalo je troje učenika naše Gimnazije pod vodstvom svoje mentorice prof. Marije Ivišić i ostvarilo značajan uspjeh. U kategoriji trećih razreda Mirna Vučemilo (III.b) postigla je drugo mjesto, u kategoriji četvrtih razreda Branimir Plavša (IV.b) osvojio je drugo mjesto, a Ivan – Josip  Čondić – Begov  (IV.a) deseto mjesto.
Natjecateljima i njihovoj mentorici srdačno čestitamo!

 
Natjecanje iz vjeronauka u Splitsko-makarskoj nadbiskupiji

Nakon uspjeha na Međuškolskom natjecanju predstavnici naše gimnazije podijelili su  prvo mjesto s Nadbiskupijskom klasičnom gimnazijom „don Frane Bulić“ iz Splita na Nadbiskupijskom natjecanju iz vjeronauka u kategoriji srednjih škola koje je 19. veljače 2014., a na temu"Katolička Crkva i znanost - doprinosi i odnosi", održano u OŠ Trilj, u organizaciji Katehetskog ureda Splitsko-makarske nadbiskupije i nadbiskupijskog (županijskog) povjerenstva za provedbu natjecanja iz vjeronauka.
Nakon prethodne dvije razine, školskog i međuškolskog natjecanja, od 18 srednjoškolskih ekipa njih 12 plasiralo se nadbiskupijsku razinu.

Više...
 
Međuškolsko natjecanje iz vjeronauka

Međuškolsko natjecanje iz vjeronauka
za srednju školu
Split, 24. siječnja 2014.

Međuškolsko natjecanje iz vjeronauka za učenike srednjih škola Splitsko-makarske nadbiskupije održano je 24. siječnja 2014. godine u Nadbiskupijskoj klasičnoj gimnaziji „Don Frane Bulić“ u Splitu. Na natjecanju je sudjelovalo 18 ekipa.

 

Red. br.

Ime i prezime učenika

Škola

Mentor

Broj bodova

1.

Petra Barać
Ivana Matić
Karla Vučić
Jelena Marija Poljak

Franjevačka klasična gimnazija - Sinj

Silvija Vučković

382

2.

Marina Rea Vuletić
Anita Jakulj
Ivana Čuljak
Davorka Jerčić

II. gimnazija
Split

s. Dolores Brkić

361

3.

Mislav Anton Botica
Mirjam Regina Ozretić
Marina Čavka
Matea Katić

III. gimnazija
Split

Ana Gelo

350

4.

Tomislav Milanović
Luka Mamić
Ivna Baković
Ana Tomičić

Nadb. klasična gimnazija „don Frane Bulić“ - Split

s. Petra Šakić

349

5.

Ante Periša
Matej Kuliš
Josip Debak
Dominik Barać

Srednja škola Ivana Lucića - Trogir

Anita Vuletin

318

6.

Gabrijela Kurtović
Antonija Stojić
Vladislav Josip Grančić
Marija Gudelj

Gimnazija „Dr. Mate Ujević“ - Imotski

Josip Domazet

279

7.-8.

Mija Josipa Granić
Marijana Primorac
Matea Madunić
Ivona Dundić

Ekonomska škola
Imotski

Andrijana Divić

233

7.-8.

Paulina Bešker
Emanuela Čaljkušić
Paula Petrašić
Elizabeta Ozretić

I. gimnazija
Split

Jerko Župa

233

9.

Josip Tvrtko Rebić
Josip Ajduk
Luka Mrkonjić
Ivana Jažić

Tehnička škola
Imotski

Josip Domazet

228

10.-11.

Josipa Domazet
Lucija Banović
Ružica Matić
Nikola Polić

Ekonomsko-birotehnička škola
Split

Draga Kegalj

220

10.-11.

Toma Gruica
Dario Sabljić
Ivan Poljak
Jure Mihanović

Škola za dizajn, grafiku i održivu gradnju - Split

Nada Barać

220

12.

Gloria Pažin
Matea Brečić
Klara Marević
Anabela Glaviškić

Srednja poljoprivredna i tehnička škola - Opuzen

Edita Jerković

219

13.

Ivan Slade
Ivan Buzov
Slavko Šain
Antonio Cukrov

Pomorska škola
Split

Hrvoje Petrušić

209

14.

Željana Barić
Marina Vranješ
Anđela Šodan
Mia Ivačić

Obrtnička škola
Split

Ivica Pavela

204

15.

Ante Vrdoljak
Sara Dragun
Karlo Nikolić
Paula Hudovernik

Srednja strukovna škola - Makarska

Marin Bašić

169

16.

Marija Vučko
Jure Beus
Mate Merćep
Iva Okmažić

Srednja škola „Fra Andrija Kačić Miošić“
Makarska

Mario Udovičić

167

17.

Dragana Dalmatin
Blaž Bulum
Daria Kraljević
Miljenka Raguž

Gimnazija Metković
Metković

Zlatko Tomić

166

 
Božićna čestitka

 
Dan Gimnazije i Sjemeništa proslavljen sv. misom i akademijom

Franjevačka klasična gimnazija i Franjevačko sjemenište u Sinju na blagdan Bezgrešnog začeća Blažene Djevice Marije slave dan Gimnazije i Sjemeništa. U nedjelju 8. prosinca na sam dan svetkovine svečanom svetom misom i akademijom proslavili su svoj dan. Svečanu svetu misu u crkvi Gospe Sinjske predvodio je fra Joško Kodžoman, provincijal Franjevačke provincije Presvetog Otkupitelja koja je ujedno osnivač i vlasnik Gimnazije i Sjemeništa. U koncelebraciji uz provincijala bili su ravnatelj Gimnazije fra Jozo Grbavac, ravnatelj Sjemeništa fra Ivan Udovičić, sinjski gvardijan fra Petar Klapež, gimnazijski profesori te nekoliko svećenika iz samostana. Na proslavi su sudjelovali i novaci s Visovca, postulanti iz Imotskog, bogoslovi iz Splita, profesori i ostali djelatnici Gimnazije, učenici i njihovi roditelji te brojni štovatelji.

Više...
 
Proslava dana Franjevačke klasične gimnazije i Sjemeništa

 
Sjećanje na žrtvu Vukovara u našoj gimnaziji

 

Prije 22 godine, u studenom 1991. godine, nakon dugotrajne opsade i neviđenog uništenja grada, Vukovar je pao. Preživjeli Hrvati svjedočili su o etničkom čišćenju i jednom od najvećih zločina u Europi nakon Drugog svjetskog rata. Hrvatska 18. studenog slavi Dan sjećanja na žrtvu Vukovara – na žrtvu koju je podnio ovaj herojski grad i time stvorio temelje za obranu Hrvatske od agresora.
Paljenjem svijeća i prikazom dokumentarnog filma „Vukovar – simbol hrvatskog otpora“, urednika Petra Malbaše obilježen je Dan sjećanja na žrtvu Vukovara u našoj gimnaziji. Poseban gost bio je Mate Karadža, hrvatski branitelj, pjesnik i učitelj u OŠ Kamen - Šine koji je izrecitirao dvije pjesme. Jedna pjesma posvećena je Vukovaru, a druga Matinom suborcu Anti Gašparu.

FOTOGALERIJA

 
Posjet sajmu knjiga - Interliber

U subotu, 16. studenoga 2013., organizirana skupina učenika išla je na izlet u Zagreb. Cilj je bio Interliber - sajam knjiga i učila.  Uputili smo se u 6 sati iz Sinja. U Zagreb smo stigli oko 11 sati. S nama su bile naše profesorice Mihaela Miloš i Silvija Vučković. Po dolasku u Zagreb posjetili smo Zagrebačku katedralu u pratnji časne sestre Line, koja je bila naš stručni vodič. Sestra Lina nas je detaljnije upoznala sa dekorom katedrale i pričala nam je o slavnim ličnostima hrvatske povijesti, čija su počivališta unutar katedrale. Najpoznatiji među njima su zasigurno blaženi Alojzije Stepinac te ban Josip Jelačić. Posjetili smo i riznicu katedrale u kojoj se nalaze sakralni predmeti neprocjenjive vrijednosti. Završetkom posjete katedrali imali smo nekoliko sati slobodnog vremena koje smo iskoristili za okrjepu. U 15 sati smo se okupili na Kaptolu i uputili se prema glavnom cilju našeg putovanja - sajmu knjiga i multimedije Interliberu. Dolaskom na Interliber raspršili smo se svatko na svoju stranu. Najveću pozornost maturantima privukao je štand s pomagalima i literaturom za maturu. U 18 sati krenuli smo za Sinj. Vrijeme putovanje kratili smo šalama i pjesmom. Kući smo stigli oko 24 sata.

Stjepan Stojak i Ana Strmo, 4. a

FOTOGALERIJA

 
Izložba: Lule i počeci duhanske industrije u Cetinskoj krajini

 

Učenici 3.a i 3. b razreda u pratnji svojih profesora povijest fra Blaža Toplaka i Antonije Čarić posjetili su Muzej Cetinske krajine i razgledali izložbu “Lule i počeci duhanske industrije u Cetinskoj krajini koju je pripremio i postavio Muzej u okviru kulturne manifestacije ‘Dani Alke i Velike Gospe 2013’.

Ovogodišnjom izložbom muzej se predstavlja odabirom predmeta i pribora keramičkih lula različitih tipova od turskih, austro-ugarskih do izvorne tradicijske baštine – zelovskih lula izdvojenih iz Kulturno-povijesne zbirke jedne od dvanaest muzejskih zbirki u fundusu Muzeja Cetinske krajine – Sinj. Izložba je nastala u suradnji s kulturnim institucijama, Arheološkom zbirkom Franjevačkog samostana u Sinju, Viteškim alkarskim društvom, Muzejom triljskog kraja i Medžlisom Islamske zajednice u Splitu. Autorice izložbe su Darija Brković i Danijela Petričević.

FOTOGALERIJA

 
<< Početak < « 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 » > Kraj >>

Stranica 20 od 32

Kalendar šk. godine 2017./2018.

Festival 2012

Posjetitelji od 1. 2. 2011.

DanasDanas157
Ovaj mjesecOvaj mjesec3937
UkupnoUkupno1012370

Online

Trenutno aktivnih Gostiju: 18