Umro darovatelj naše Gimnazije Milan Ljubičić

U dalekom Melbourneu u Australiji umro je gosp. Milan Ljubičić (Glavice kraj Sinja, 1926. – Melbourne, 2011.) koji je od 2006. na kraju svake školske godine nagrađivao dvoje najboljih maturanata naše Gimnazije ukupnim iznosom od 500 €. Nagrada je dodjeljivana na prijedlog Nastavničkog vijeća u obliku povelje i novčanog iznosa.

Više...
 
Razgovor s Laurom Brandt - mladom volonterkom iz Njemačke

Prije dvije godine naša je Gimnazija primljena u veliku međunarodnu mrežu PASCH škola i od tada smo pod posebnom “zaštitom” Goetheova institute iz Zagreba. Od te institucije primamo redovitu podršku i pomoć u radu, u nastavno-didaktičkim sredstvima, tehničkim uređajima itd. Kao partnerska organizacija, zadužena za provednu projekta “kulturweit”, Geotheov institut iskazao nam je posebnu čast šaljući u našu školu jednu djevojku koja kao volonterka sudjeluje u tom projektu. Ona nam je u nastavi njemačkog jezika, kao izvoran govornik, u proteklu razdoblju bila od velike pomoći.
Postavili smo joj nekoliko pitanja u vezi s njezinim angažmanom i dosadašnjim iskustvima u našoj zemlji.

Više...
 
Fit - ispiti u Sinju

U organizaciji Goetheova instituta iz Zagreba te dviju sinjskih gimnazija, kao partnera Goetheova instituta i članica Pasch inicijative, u Sinju će se u prostorijama Franjevačke klasične gimnazije  18. i 19. siječnja organizirati polaganje Fit ispita. U dva dana ispitima će iz obje škole pristupiti 84 učenika i učenice koji uče njemački kao obvezni drugi strani jezik. Nakon polaganja ispita bit će dodijeljeni odgovarajući certifikati Goetheova instituta.

Više...
 
Započela školska natjecanja

U ponedjeljak, 17. siječnja 2011. započinju školska natjecanja u pjedinim nastavnim predmetima za šk. god. 2010./11. Ovdje donosimo Vremenik natjecanja. Ostale obavijesti učenici mogu dobiti od predmetnih profesora.

 
Dan Franjevačke klasične gimnazije i sjemeništa

U utorak, 7. prosinca 2010. godine, u 18 sati proslavljen je Dan Franjevačke klasične gimnazije i Franjevačkog sjemeništa u crkvi Čudotvorne Gospe Sinjske. Euharistijsko slavlje predvodio je vikar Provincije fra Bože Vuleta, uz koncelebraciju ravnatelja Gimnazije fra Josipa Grbavca, ravnatelja Sjemeništa fra Ivana Udovičića, profesorâ koji predaju na Gimnaziji te nekoliko župnika iz samostanskog okružja.  Nakon bogoslužja učenici i učenice Gimnazije izveli su prigodan recital uz glazbene točke u izvedi solistice Sanje Erceg Vrelako, školskog mješovitog zbora i instrumentalista pod ravnanjem fra Stipice Grgata.

Više...
 
Njemačka književnica Tamara Bach u Sinju

Tamara Bach ist eine renommierte Jugendbuchautorin, mehrfach ausgezeichnet, unter anderem mit dem Deutschen Jugendliteraturpreis 2004 und dem LUCHS 2007. Die Autorin wird aus ihren Büchern lesen und mit Schülern diskutieren. Ihr erster Roman „Marsmädchen“ wurde ins Kroatische übersetzt.

Više...
 
<< Početak < « 31 » > Kraj >>

Stranica 31 od 31

Kalendar šk. godine 2017./2018.

Festival 2012

Posjetitelji od 1. 2. 2011.

DanasDanas59
Ovaj mjesecOvaj mjesec6211
UkupnoUkupno669599

Online

Trenutno aktivnih Gostiju: 68