Otvaranje ponuda za ekskurziju

Obavijest

 
Božićna čestitka

 
Poziv za organizaciju višednevne ekskurzije

Poziv

 
Proslavljen dan Gimnazije i Sjemeništa

Na blagdan Bezgrešnog začeća Blažene Djevice Marije Franjevačka klasična gimnazija i Franjevačko sjemenište u Sinju slave dan Gimnazije i Sjemeništa. U nedjelju 6. prosinca svečanom svetom misom i akademijom proslavili su svoj dan.

 

Više...
 
Proslava dana Gimnazije i Sjemeništa

 
Dan sjećanja na Vukovar

Dan sjećanja na Vukovar, 18. studenog, dan je u kojem odajemo počast stradalima i suosjećamo s njihovim obiteljima. Naša škola taj dan obilježava paljenjem svijeća cijelom dužinom stubišta, prigodnim panoima koje su ove godine izradili maturanti te video projekcijom u predvorju školu koja prikazuje isječke iz serijala Heroji Vukovara.

FOTOGALERIJA

 
Bili smo na Interliberu

U subotu, 14. studenoga, učenici viših razreda u pratnji knjižničarke prof. Antonije Čarić i prof. biologije fra Nedjeljka Jukića posjetili su 38. sajam knjiga i učila - Interliber. Ljubitelje knjige dočekali su puni paviljoni, pregršt novih naslova, predstavljanja knjiga, dolazak hrvatskih i inozemnih književnika, susreti nakladnika, književne radionice, okrugli stolovi. Najznačajniji domaći nakladnici predstavili su bogat program novih izdanja s najrazličitijih područja. Ovogodišnja atrakcija za posjetitelje su interaktivne aktivnosti popularizacije znanosti.

 
Festival znanosti u našoj Gimnaziji

 

Program

Događanja u našoj gimnaziji

Utorak, 3. XI. 2015.

prof. dr. sc. Ana-Sunčana Smith

prof. dr. sc. Davor Pavuna

akademik Dario Vretenar

akademik Stipan Jonjić

dr. sc. David M. Smith

Srijeda, 4. XI. 2015

dr. sc. Antonio Šiber

akademik Vladimir Paar

Četvrtak, 5. XI. 2015.

prof. dr. sc. Franjo Sokolić

Petak, 6. XI. 2015.

prof. dr. sc. Ivan Sondi

prof. dr. sc. Bojan Jerbić

Subota, 7. XI. 2015.

Kviz za srednjoškolce - 1. i 3. mjesto učenicima naše Gimnazije

 
Predavanje ravnatelja gimnazije fra Joze Grbavca u Dvorani Posljednje večere

U organizaciji udruge ‘Cjelovit život’ u okviru cjelogodišnjeg projekta obilježavanja 300. godine od krunjenja Gospine slike pod nazivom ‘Okrunjena, zauvijek slavi slavlje’, prof. fra Jozo Grbavac, ravnatelj Franjevačke klasične gimnazije u Sinju, održat će zanimljivo predavanje ‘Marija u lirici Vladimira Nazora’.
Predavanje će se održati u petak, 23. listopada u 18 i 30 sati u Dvorani Posljednje večere, a organizatori ovim putem pozivaju sve zainteresirane građane i građanke, vjernike i vjernice da uveličaju ovaj događaj.

 
Ljetna škola u Bielefeldu

Učenica IV. b razreda Matea Rančić osvojila je stipendiju koju joj je dodijelio Goethe institut, te tako dobila sam priliku 2. kolovoza otići u ljetnu školu u njemački grad Bielefeld. Profesorica njemačkog jezika Mihaela Miloš primjetila je trud i zalaganje učenice na satovima njemačkog jezika te ju je obavijestila o mogućnosti dobivanja stipendije, a sve što je bilo potrebno jest napisati motivacijsko pismo Goethe–institutu. Nekoliko tjedana kasnije Matea je dobila obavijet da je primljena. U Njemačkoj je provela tri tjedna.

Više...
 
<< Početak < « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 » > Kraj >>

Stranica 9 od 30

Kalendar šk. godine 2017./2018.

Festival 2012

Posjetitelji od 1. 2. 2011.

DanasDanas21
Ovaj mjesecOvaj mjesec6358
UkupnoUkupno636398

Online

Trenutno aktivnih Gostiju: 51