Obavijest o dolasku na predstavu

U četvrtak, 28. siječnja, u 12:45 sati učenici gimnazije u Gradskom kinu Sinj pogledat će predstavu Nedostajem sama sebi u izvedbi Sinjskog pučkog kazališta. Tema predstave je ovisnost mlade djevojke koja u turbulenciji loših odnosa u obitelji i prisustvovanju stalnim svađama, sada već, rastavljenih roditelja postaje narkomanka. Tema izrazito aktualna u današnjem svijetu kad mladi ljudi posežu za drogom i kad se s ovisnošću i u našem gradu bori popriličan broj ljudi.

Glavna glumica Petra Ugrin, učenica Franjevačke gimnazije, osvojila je sve  izvrsnom izvedbom i očitim talentom. Ni drugi nisu zaostajali. Paulina Romac, Iva Šuste, Marko Bešlić, Moreno Vuković i Tomislav Kovačević. Ne bi se postidjeli ni poznatijih kazališnih dasaka. Talentirani i predani vrijedni su svake pohvale. (Osvrt na predstavu prof. ADU-a Joška Ševe)

Predstava je obavezna sa sve učenike.

 
Odabrana ponuda za izvođenje višednevne izvanučioničke nastave

Objava

 
Vremenik natjecanja i smotri u 2015/16. školskoj godini

Dokument

 
Otvaranje ponuda za ekskurziju

Obavijest

 
Božićna čestitka

 
Poziv za organizaciju višednevne ekskurzije

Poziv

 
Proslavljen dan Gimnazije i Sjemeništa

Na blagdan Bezgrešnog začeća Blažene Djevice Marije Franjevačka klasična gimnazija i Franjevačko sjemenište u Sinju slave dan Gimnazije i Sjemeništa. U nedjelju 6. prosinca svečanom svetom misom i akademijom proslavili su svoj dan.

 

Više...
 
Proslava dana Gimnazije i Sjemeništa

 
Dan sjećanja na Vukovar

Dan sjećanja na Vukovar, 18. studenog, dan je u kojem odajemo počast stradalima i suosjećamo s njihovim obiteljima. Naša škola taj dan obilježava paljenjem svijeća cijelom dužinom stubišta, prigodnim panoima koje su ove godine izradili maturanti te video projekcijom u predvorju školu koja prikazuje isječke iz serijala Heroji Vukovara.

FOTOGALERIJA

 
Bili smo na Interliberu

U subotu, 14. studenoga, učenici viših razreda u pratnji knjižničarke prof. Antonije Čarić i prof. biologije fra Nedjeljka Jukića posjetili su 38. sajam knjiga i učila - Interliber. Ljubitelje knjige dočekali su puni paviljoni, pregršt novih naslova, predstavljanja knjiga, dolazak hrvatskih i inozemnih književnika, susreti nakladnika, književne radionice, okrugli stolovi. Najznačajniji domaći nakladnici predstavili su bogat program novih izdanja s najrazličitijih područja. Ovogodišnja atrakcija za posjetitelje su interaktivne aktivnosti popularizacije znanosti.

 
<< Početak < « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 » > Kraj >>

Stranica 10 od 32

Kalendar šk. godine 2017./2018.

Festival 2012

Posjetitelji od 1. 2. 2011.

DanasDanas282
Ovaj mjesecOvaj mjesec5618
UkupnoUkupno687748

Online

Trenutno aktivnih Gostiju: 24