Predmetni ispit

Predmetni ispit iz fizike održat će se 23. lipnja 2015. u 8:15 sati u kabinetu informatike.

Predmetni ispit iz informatike održat će se 23. lipnja 2015. u 10 sati u kabinetu informatike.

 
Izlet učenika prvih razreda

U subotu, 30. svibnja, 23 učenika prvih razreda u pratnji svojih razrednika prof. fra Nedjeljka Jukića i prof. Antonije Čarić krenulo je preko Klisa put antičke Salone i Splita. Praćeni lijepim vremenom i prepuni poleta i energije razgledavali su znamenitosti i muzejske eksponate. Kako su se proveli najbolje svjedoče fotografije.

FOTOGRAFIJE

 
Natječaj za upis u prvi razred Franjevačke klasične gimnazije u Sinju

Natječaj za upis u prvi razred Franjevačke klasične gimnazije u Sinju s pravom javnosti u školskoj godini 2015./2016. raspisuje se na temelju članka 22. stavka 9. Zakona o odgoju i obrazovanju u osnovnoj i srednjoj školi (Narodne novine, br. 87/08., 86/09., 92/10., 105/10., 90/11., 5/12., 16/12., 86/12., 126/12., 93/13., 152/14.) i Odluke o upisu učenika u prvi razred srednje škole u školskoj godini 2015./2016. (Narodne novine, br. 52/15.).

Natječaj možete vidjeti OVDJE.

 
Zborovi uveličali proslavu Duhova

Na blagdan Duhova u nedjelju 24. svibnja u crkvi Čudotvorne Gospe Sinjske misno slavlje u 11:30 pjesmom su uveličali zbor i orkestar Franjevačke klasične gimnazije pod ravnanjem prof. fra Stipice Grgata i njihovi gosti zbor Nadbiskupijske klasične gimnazije "don Frane Bulić" iz Splita pod ravnanjem č. s. Lidije Matijević, prof. Svečanu svetu misu predvodio je ravnatelj Nadbiskupiske klasične gimnazije "don Frane Bulić" don Josip Dukić, uz koncelebraciju ravnatelja Franjevačke klasične gimnazije fra Josipa Grbavca, profesora na Gimnaziji fra Blaža Toplaka te župnika fra Ante Bilokapića. Poslije svete mise zborovi su otpjevali po nekoliko skladbi. Zbor Nadbiskupijske klasične gimnazije "don Frane Bulić" izveo je sljedeće skladbe: pjesmu In te Domine autora Šime Marovića uz pratnju Banjamina Daniela Vrdoljaka, pučki napjev Pivajmo braćo uz pratnju Ozane Šaškor i solista Domagoja Omrčena-Milića, Ave verum corpus Wolfganga Amadeusa Mozarta uz pratnju Ozane Šaškor te Zdravo Marijo Ivana pl. Zajca uz pratnju Benjamina Daniela Vrdoljaka. Zbor Franjevačke klasične gimnazije izveo je skladbu Jubilate Deo, Molitva u kršu autora fra Nedjeljka Jukića u obradi fra Stipice Grgata i Gospe Sinjska, Majko Rame stihovi i glazba Mile i Mojmir Čačija, za mješoviti zbor uredio fra Stipica Grgat.

FOTOGRAFIJE

 
Maturalna večer 2015.

Maturalna večer - poseban dan za sve srednjoškolce, dan snova, zabave, veselja i druženja, te sjećanja na lijepe trenutke školovanja. Ovogodišnji maturanti svoju večer proslavili su u Hotelu Alkar 22. svibnja. Zablistali su u svojoj noći - noći prijateljstva, ljubavi i sjećanja na dobre dane provedene u školi, ali i noći s kojom se kreće u neko starije "odraslije " vrijeme. Blistali su svi, osobito mlade dame, a mi im želimo puno uspjeha na nadolazećim ispitima državne mature, polaganjima, upisima,...

 
Završila nastava za maturante

U srijedu, 20. svibnja, odzvonili su posljednji nastavni sati ovogodišnjih maturanata. Dan je obilježen veseljem, smijehom i nezaobilaznim fotografiranjem. Za dva tjedna pred njima će se naći ispiti državne mature koji će usmjeriti njihove živote. Želimo im čestitati na završetku četvrtog razreda , ali i zaželjeti mnogo sreće na ispitima državne mature!

 
Upisi

 

1. Odluka o upis učenika u I. razred srednje škole u školskoj godini 2015./16.

 

2. Pravilnik o elementima i kriterijima za izbor kandidata za upis u I. razred srednje škole

 
Proslava Uzašašća kod crkve sv. Spasa u Cetini

U subotu, 16. svibnja, učenici naše gimnazije pod vodstvom profesora sudjelovali su na proslava Kristova Uzašašća kod crkve sv. Spasa u selu Cetini pored istoimenog izvora rijeke. Uz stanovnike vrličkog kraja i predstavnike naše škole slavlju su se odazvali i brojni vjernici iz drugih mjesta među kojima i većina predavača koji su sudjelovali na međunarodnom znanstvenom skupu o 300. obljetnici obrane Sinja uz Gospin zagovor. Proslavu sv. Spasa predvodio je mons. Marin Barišić, nadbiskup splitsko-makarski, uz koncelebraciju još 17 svećenika. Pjevanje je predvodio zbor Gospe od Zdravlja pod ravnanjem fra Stipice Grgata. Voditelj cjelokupnog slavlja u Cetini bio je fra Josip Grbavac.

Više...
 

Preuzmi plakat

 
Noć knjige 2015.

Kako bismo i mi bili dio Svjetskog dana knjige koji se obilježava 23.travnja, ove godine osmislili smo program za Noć knjige. Program je započinjao u 18h, a sastojao se od tri dijela. Već prvim dijelom publika je bila zabavljena zahvaljujući učenicima koji su dio Sinjskog pučkog kazališta. Izveli su prvi čin predstave „Romeo i Julija iz Velikog Bunjišta“ Tomislava Čadeža. Lik Julije utjelovila je naša maturantica Antonia Barać, a lik Romea Moreno Vuković.  Sporedne uloge u predstavi igrale su Iva Šuste i Petra Ugrin. Gost drugog dijela bila je pjesnikinja Nikolina Gaurina, bivša učenica Franjevačke klasične gimnazije. Nakon što nam je predstavila svoje dvije zbirke Memoaričnost srca i Srce na koljenima, koje je napisala već za vrijeme srednje škole i fakulteta, pjesnikinja nam je pročitala i nekoliko neobjavljenih pjesama. Obasuli smo je pitanjima o njenom stvaralaštvu, pjesništvu općenito i iskustvima kroz život. Atmosfera je bila ugodna, a neugodne tišine nije bilo. Budući da se naš susret s pjesnikinjom malo odužio, večer smo završili čitanjem poezije Silvija Strahimira Kranjčevića, čiju 150. obljetnicu rođenja obilježavamo ove godine. Iako se ove godine skupio malen broj naših učenika, nadamo se da će se tradicija nastaviti. Jer čitamo da bismo živjeli, zar ne?

FOTOGRAFIJE

 
<< Početak < « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 » > Kraj >>

Stranica 10 od 29

Kalendar šk. godine 2016./2017.

Festival 2012

Posjetitelji od 1. 2. 2011.

DanasDanas207
Ovaj mjesecOvaj mjesec5966
UkupnoUkupno529349

Online

Trenutno aktivnih Gostiju: 83