Županijsko natjecanje iz njemačkog jezika

 

U srijedu, 2. ožujka 2016., u I. gimnaziji u Splitu održano je županijsko natjecanje iz njemačkog jezika. Našu gimnaziju predstavljalo je troje učenika. Učenik Petar Krešimir Vardić (IV.b) osvojio je 1. mjesto, Sara Dragušica (III.b) 7. mjesto, a Matea Rančić (IV.b) 8. mjesto.

Čestitamo učenicima i njihovoj mentorici prof. Mihaeli Miloš na sudjelovanju i postignutom rezultatu!

 
Veliki koncert za kraj

 

Naš dragi, dugogodišnji profesor glazbene umjetnosti fra Stipica Grgat priredio je oproštajni dar učenicima i djelatnicima škole dovodeći im u goste svoje prijatelje, glazbenike Olivera Dragojevića i Zlatana Stipišića Gibonnija.

Više...
 
Korizmena duhovna obnova

DUHOVNA OBNOVA ZA DJELATNIKE ŠKOLE

 

PROGRAM

SUBOTA, 5. OŽUJKA:

- 9.00: Razmatranje, razgovor

- 10,30: Pokorničko bogoslužje i ispovijed

- 12,30: Sveta misa

- Zajednički ručak

 

Voditelj duhovne obnove prof. don Mladen Parlov bit će na raspolaganju za osobni razgovor i svetu ispovijed u samostanskoj kapeli.

 
Županijsko natjecanje iz matematike

U utorak, 24. veljače, u Osnovnoj školi "Split 3" održano je ovogodišnje županijsko natjecanje iz matematike. Predstavnica naše škole učenica Irena Slišković (IV.a) natjecala se u kategoriji B varijanta i osvojila je zapaženo 5. mjesto.

Čestitamo učenici i mentorici prof. Mariji Ivišić na sudjelovanju i postignutom rezultatu!

 
Županijsko natjecanje iz engleskog jezika


U srijedu, 24. veljače, u I. gimnaziji u Splitu održano je županijsko natjecanje iz engleskog jezika. U kategoriji 2A učenica Arijana Lukačević (2.b) osvojila je 12. mjesto, a u kategoriji 4A učenik Petar Krešimir Vardić (4.b) osvojio je 1. mjesto, a učenica Maja Milošević (4.b) 22. mjesto.

Čestitamo učenicima i njihovim mentoricama prof. Diani Župić i prof. Vedrani Radović na sudjelovanju i postignutom rezultatu, a posebne čestitke našem županijskom prvaku!

 
Nadbiskupijsko natjecanje iz vjeronauka

Nadbiskupijska vjeronaučna olimpijada za učenike osnovnih škola i natjecanje iz vjeronauka za učenike srednjih škola održani su, u petak, 19. veljače 2016. godine, u Osnovnoj školi „Stjepan Radić“ u Imotskom. Tema ovogodišnjeg natjecanja bila je „Brak i obitelj u Božjem naumu“. Nakon dvije prethodne razine, školskoga i međuškolskog natjecanja, u završnom natjecanju na nadbiskupijskoj razini sudjelovala je 21 osnovnoškolska i 10 srednjoškolskih ekipa.

U kategoriji srednjih škola prvo mjesto osvojili su učenici III. gimnazije iz Splita pod vodstvom mentorice Ane Gelo s osvojenim 91 bodom. Ekipa naše gimnazije u sastavu Petra Bilokapa, Ilija Knežević, Jelena Bulj i Josip Pavić pod vodstvom mentorice prof. Silvije Vučković plasirala se na 5. mjesto.

Svim učenicima i mentorici zahvaljujemo na sudjelovanju i čestitamo na postignutom rezultatu.

 
Rezultati županijskog natjecanja iz latinskog i grčkog jezika

Na županijskom natjecanju iz klasičnih jezika održanom 16. veljače u I. gimnaziji u Splitu sudjelovali su i učenici naše gimnazije pod vodstvom mentora fra Jure Hrgovića. Učenici su se natjecali u poznavanju i latinskog i grčkog jezika.Natjecanje iz latinskog jezika dijeli se u dvije kategorije.

U kategoriji opće i jezične gimnazije učenik Karlo Poljak (II.b) osvojio je 22. mjesto. U kategoriji klasične gimnazije učenica Irena Slišković (IV.a) osvojila je 4. mjesto, Antonia Čarić (IV.a) 7. mjesto, Božena Runje (III.a) 9. mjesto, a Lucija Brnas (III.a) 10. mjesto.

Na natjecanju iz grčkog jezika učenica Antonia Čarić (IV.a) osvojila je 14. mjesto, a učenik Ante Bešlić (III.a) 15. mjesto.

Svim učenicima i mentoru čestitamo na sudjelovanju i postignutim rezultatima.

 
Učenici prvih razreda pogledali operu Carmen

Jednu od najizvođenijih opera u povijesti svjetskih opernih kuća, Bizetova Carmen, odgledali su učenici prvih razreda naše gimnazije u subotu, 13. veljače. Karmen je počela svoj kazališni život ogromnim neuspjehom na praizvedbi 3. ožujka 1875. u pariškoj Opera-Comique, uostalom kao i mnoga druga genijalna djela: Verdijeva Traviata, Puccinijeva Madama Butterfly... Vrijeme ih je višestruko rehabilitiralo i namijenilo im drugačiju sudbinu nego što su je predviđali tadašnji glazbeni kritičari, a u nekim slučajevima i značajni dijelovi ondašnje publike.

Niske, skoro animalne strasti i prevrtljivosti ciganke Carmen, koja iznad svega cijeni vlastitu slobodu, dočarala nam je mezzosopranistica splitske Opere Terezija Kusanović; Don Josea, tog pokornog kaplara i sina, koji se postupno srozava do bjegunca i krijumčara, a na kraju opere i ubojice, pjevao je bugarski tenor Ivan Momirov. U ulozi toreadora Escamilla nastupio je bas Ivan Šarić, a ulogu Micaele pjevala je splitska sopranistica Antonija Teskera.
Izvedbama u veljači 2016. ravnat će maestro Marco Boemi, talijanski dirigent i pijanist, čest gost najvećih svjetskih koncertnih dvorana i opernih pozornica.

 
Obavijest o dolasku na predstavu

U četvrtak, 28. siječnja, u 12:45 sati učenici gimnazije u Gradskom kinu Sinj pogledat će predstavu Nedostajem sama sebi u izvedbi Sinjskog pučkog kazališta. Tema predstave je ovisnost mlade djevojke koja u turbulenciji loših odnosa u obitelji i prisustvovanju stalnim svađama, sada već, rastavljenih roditelja postaje narkomanka. Tema izrazito aktualna u današnjem svijetu kad mladi ljudi posežu za drogom i kad se s ovisnošću i u našem gradu bori popriličan broj ljudi.

Glavna glumica Petra Ugrin, učenica Franjevačke gimnazije, osvojila je sve  izvrsnom izvedbom i očitim talentom. Ni drugi nisu zaostajali. Paulina Romac, Iva Šuste, Marko Bešlić, Moreno Vuković i Tomislav Kovačević. Ne bi se postidjeli ni poznatijih kazališnih dasaka. Talentirani i predani vrijedni su svake pohvale. (Osvrt na predstavu prof. ADU-a Joška Ševe)

Predstava je obavezna sa sve učenike.

 
Odabrana ponuda za izvođenje višednevne izvanučioničke nastave

Objava

 
<< Početak < « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 » > Kraj >>

Stranica 10 od 32

Kalendar šk. godine 2017./2018.

Festival 2012

Posjetitelji od 1. 2. 2011.

DanasDanas146
Ovaj mjesecOvaj mjesec3926
UkupnoUkupno1012359

Online

Trenutno aktivnih Gostiju: 15