Martin prvi, a Josip drugi u natjecanju iz latinskog

Na županijskom natjecanju, koje je održano 15. veljače 2011. u Srednjoj školi Jure Kaštelana u Omišu, učenik naše gimnazije Martin Vrlić (III.a) osvojio je prvo mjesto u poznavanju latinskog jezika i rimske civilizacije, u kategoriji klasičnih gimnazija, a slijedi ga Josip Skejo (IV.a) u istoj kategoriji, s neznatnim bodovnim zaostatkom manjim od 1 %. Josip je ujedno na istom natjecanju osvojio drugo mjesto u poznavanju grčkog jezika i civilizacije.

 

Našu su gimnaziju na tom natjecanju još uspješno zastupale Ivana Milanović (IV.a) u kategoriji latinskog jezika za klasične gimnazije i Dinka Hrgović (II.b) u kategoriji latinskog jezika za opće i jezične gimnazije.

U kategoriji klasičnih gimnazija (latinski i grčki jezik i civilizacija) natjecali su se učenici i učenice triju gimnazija naše županije koji imaju taj obrazovni program: naše Franjevačke gimnazije, splitske Nadbiskupijske gimnazije don Frane Bulića i splitske Prve gimnazije. U toj kategoriji jedinstvene zadatke rješavaju, tj. zajedno se natječu, učenici trećih i četvrtih razreda.

U kategoriji latinskog jezika za opće i jezične gimnazije natječu se učenici i učenice drugih razreda tih obrazovnih programa (dvogodišnje učenje osnova latinskog jezika).

Čestitamo natjecateljima i njihovu mentoru fra Bruni Pezi na vrijednim osobnim postignućima i uspješnu predstavljanju Gimnazije!

 

Kalendar šk. godine 2017./2018.

Festival 2012

Posjetitelji od 1. 2. 2011.

DanasDanas134
Ovaj mjesecOvaj mjesec5788
UkupnoUkupno1025490

Online

Trenutno aktivnih Gostiju: 10