Split: Deveta smotra zborova katoličkih škola

U subotu 5. studenog 2011. u Splitu, u Nadbiskupijskoj klasičnoj gimnaziji don Frane Bulića, održana je IX. smotra zborova katoličkih škola na kojoj su sudjelovali mješoviti zbor i mali orkestar naše gimnazije. Svake se godina u jednom gradu u Hrvatskoj u kojem postoji katolička gimnazija održava susret zborova. Svaki je takav susret praćen pjesmom, veseljem i druženjem.

Na splitskom koncertu nastupilo je osam zborova: Nadbiskupska klasična gimnazija iz Zagreba, Ženska opća gimnazija iz Zagreba, Klasična gimnazija fra Marijana Lanosovića iz Slavonskog Broda, Biskupijska klasična gimnazija Ruđera Boškovića iz Dubrovnika, Franjevačka klasična gimnazija iz Sinja, Katolička klasična gimnazija iz Virovitice, Isusovačka klasična gimnazija iz Osijeka i domaćin Nadbiskupijska klasična gimnazija don Frane Bulića.
Na početku koncerta uvodnu je riječ održao ravnatelj gimnazije domaćina don Josip Dukić, a poticajnim riječima sudionicima se obratio i splitsko-makarski nadbiskup mons. Marin Barišić, poželivši im radost na nastupu i naglasivši važnost njihova školovanja. Zborovi su se gostima predstavili s dvije ili tri pjesme koje najviše priliče duhu naših gimnazija, domaćeg ili stranog porijekla, a na kraju su svi zajedno zapjevali pjesmu „Bože, čuvaj Hrvatsku“.
Naš  je zbor pod ravnanjem fra Stipice Grgata izveo tri skladbe: „Gospe Sinjska, majko Rame“ (M. Čačija), „Molitva u kršu“ (fra N. Jukić - fra S. Grgat) i „Večernji zvon“ (F. Ferjančić). Među slušateljima bio je i veći broj bivših učenika naše gimnazije, sada studenata u Splitu, koji su došli bodriti naše predstavnike.
Nakon koncerta učenici i profesori u dvorani su gimnazije imali zakusku koja je popraćena s još više pjevanja i veselja, sve do odlaska autobusa.
Izvijestila: Robertina Runje, II.b

Svjetlopisi: fraNJo

 

Kalendar šk. godine 2017./2018.

Festival 2012

Posjetitelji od 1. 2. 2011.

DanasDanas121
Ovaj mjesecOvaj mjesec3948
UkupnoUkupno1040361

Online

Trenutno aktivnih Gostiju: 6