Lektira u digitalnom obliku - dostupna odmah i besplatno!

Za koji dan moraš pročitati točno određeni lektirni naslov, a iz knjižnice je posuđen i posljednji primjerak  jer su se baš sada svi iz tvoga razreda sjetili te obveze i pretekli te! Nema problema! Ako imaš odgovarajući elektronički identitet, a morao/morala bi ga imati, samo klikni nekoliko puta, logiraj se (upiši korisničku oznaku i zaporku) - i željena lektira je pred tobom na zaslonu!

Cjelovita djela hrvatskih i stranih pisaca s popisa obvezne školske lektire, ali i šire, besplatno su dostupna učenicima i njihovim nastavnicima i profesorima. Već je postavljeno oko 200 knjiga te obilje multimedijskih sadržaja, kao što su zvučni zapisi i video materijali. Cilj je projekta na webu objaviti sve osnovnoškolske i srednjoškolske lektire - ukupno preko tisuću naslova! Djela su dostupna u nekoliko različitih digitalnih formata.
Projekt eLektire nastao je na inicijativu Ministarstva znanosti, obrazovanja i športa, a realiziraju ga CARnet i Bulaja naklada.
Za pristup sadržaju moraš se prijaviti svojim AAA@EduHR elektroničkim identitetom (korisničkom oznakom i zaporkom), koji si dobio/dobila (ili možeš dobiti) od administratora elektroničkog imenika naše gimnazije - tajnice Gordane Pletikosić.
Uvodnoj stranici eLektira možeš pristupiti klikom na ovu sličicu:

Ugodno čitanje!!!

 

Kalendar šk. godine 2017./2018.

Festival 2012

Posjetitelji od 1. 2. 2011.

DanasDanas146
Ovaj mjesecOvaj mjesec3973
UkupnoUkupno1040386

Online

Trenutno aktivnih Gostiju: 16