Maturalno putovanje 2014.

U subotu 23. kolovoza 2014. krenuli smo na svoje maturalno putovanje. Dan koji smo svi željno iščekivali konačno je stigao. Okupili smo se ispred škole i nestrpljivo čekali polazak. Planovi o cjelonoćnom spavanju, kako bi ujutro bili odmorni, nisu bili ostvareni. Zamijenio ih je razgovor o svemu onome što nas čeka.

 

 

Naše prvo odredište bila je Bavarska. Stigli smo u ranim jutarnjim satima na otočić Herrenisle. Neispavanost nas nije spriječila da uživamo u ljepotama predivnog krajolika i poznatog dvorca koji se nalazi na otoku. Nakon toga uputili smo se prema Munchenu. Uz pratnju vodiča razgledali smo grad te nakon nešto slobodnog vremena, što je većina iskoristila za predah u obližnjim kafićima, krenuli  prema hostelu u kojem smo bili smješteni. Sastali smo se s vodičem i nakon što smo saznali da nas sutra čeka obilazak bajkovitog dvorca Neuschwanstein odlučili smo krenuti na spavanje kako bi ujutro bili odmorni. Uspon do dvorca nije bio lagan, ali vrijedilo je. Ne samo dvorac nego i cijeli krajolik djeluje bajkovito, nestvarno i mistično. Posljednja lokacija u Bavarskoj prije odlaska u Prag bila je Allianz arena. Uz pratnju izvrsnog vodiča razgledali smo stadion te nakon toga brzo pojurili u autobus jer krećemo u grad kojem smo se svi radovali.

Bili smo oduševljeni smještajem kojeg smo imali te nakon kratkog divljenja sobama krenuli na večeru. S obzirom na loše iskustvo s hranom u Munchenu nismo puno očekivali, ali ono što nas je dočekalo za nas je u tom trenutku bilo nestvarno. Siti i zadovoljni krenuli smo u obilazak grada. Nitko nije mogao sakriti svoje oduševljenje predivnim građevinama, ulicama, trgovima... Mnogi od nas nakon samo tog kratkog razgledavanja "odlučili su" da je to grad u kojem žele živjeti. Drugi dan imali smo razgledavanje Praga uz pratnju lokalnog vodiča. Potvrdili smo svoju oduševljenost, grad je izgledao jednako lijepo kao i večer prije. Poslijepodne smo proveli slobodno šetajući po gradu. Imali smo šest sati koje smo mogli iskoristiti kako želimo, no i to nam se činilo premalo.
Toliko je stvari koje vrijedi vidjeti, toliko je mjesta koje vrijedi posjetiti, toliko hrane koju treba probati... Utješna činjenica što moramo iz grada bila je da idemo na Križikove fontane te poslije na noćnu vožnju brodom zajedno sa svim hrvatskim maturantima koji su u to vrijeme bili u Pragu.
Treći dan posjetili smo muzej stakla i poznatu židovsku četvrt te nakon još nešto slobodnog vremena krenuli u hotel. Skupili smo se u jednoj sobi i spremajući se za noćnu šetnju oduševljeno pričali o ovom predivnom gradu. Ujutro smo se uputili prema našem posljednjem odredištu, a to je Beč. Grad nas je oduševio gotovo jednako kao i Prag. No nismo mogli u potpunosti uživati svjesni činjenice da je došao kraj maturalnog putovanja, početak zadnje srednjoškolske godine, državna matura, naša posljednja godina skupa i rastanak.

Nadamo se da će to biti samo rastanak od srednjoškolskog obrazovanja te da ćemo se jednog dana ponovo sastati i u jednakom sastavu posjetiti Prag i Beč i osjetiti sve njihove čarolije.

Maturanti, 4.A i 4.B

FOTOGRAFIJE 1

FOTOGRAFIJE 2

FOTOGRAFIJE 3

FOTOGRAFIJE 4

 

Kalendar šk. godine 2017./2018.

Festival 2012

Posjetitelji od 1. 2. 2011.

DanasDanas86
Ovaj mjesecOvaj mjesec3739
UkupnoUkupno983404

Online

Trenutno aktivnih Gostiju: 8