Akademija u prigodi svetkovine sv. Franje Asiškoga

U petak  3. listopada  u našoj je gimnaziji održana akademija u prigodi svetkovine sv. Franje Asiškoga. U pozdravnom govoru ravnatelj gimnazije fra Jozo Grbavac istaknuo je kako se Katolička crkva nakon 13. st. ne može zamisliti bez Franje Asiškoga. Svetog Franju svijet štuje kao svog brata, kao čovjeka koji povezuje narode, kao nadu za svijet, jer je on svjedok nepodjeljenog kršćanstva. Bez njegovih sljedbenika, franjevaca, nezamisliva je i stvarnost Crkve u Hrvata. I danas su najbrojniji redovnici u hrvatskom narodu upravo franjevci, a i među redovnicama najbrojnije su kongregacije franjevačkog usmjerenja.

 

Skromnim kulturno-umjetničkim programom i mi smo se željeli uključiti u veliku povorku Franjinih štovatelja. Pred svim učenicima, profesorima i ostalim djelatnicima gimnazije izveden je recital Franjevac na putu. Izvođači su bili recitatori Marin Boban (IV. b) i Moreno Vuković (I. b), gimnazijski mješoviti zbor i gimnazijski orkestar. Recital je bio protkan sljedećim skladbama: O Franjo ranjeni (stihovi i glazba o. Anselmo Canjuga, aranžman fra Stipica Grgat), Pjesan Franjine djece (stihovi fra Nedjeljko Jukić, glazba fra Stipica Grgat), Komu da idem (stihovi: fra Bože Vuleta i fra Stipica Grgat, aranžman fra Stipica Grgat), Serafe ljubavi (aranžman fra Stipica Grgat).

Na kraju programa ravnatelj se zahvalio svima koji su sudjelovali u provedbi ovog skromnog prigodnog kulturno-umjetničkog programa uz blagdan sv. Franje. Posebne zahvale uputio je zborovođi fra Stipici Grgatu, sestri Zorislavi Radić, članovima zbora, instrumentalistima, recitatorima i tehničkom osoblju.

FOTOGRAFIJE

 

Kalendar šk. godine 2017./2018.

Festival 2012

Posjetitelji od 1. 2. 2011.

DanasDanas93
Ovaj mjesecOvaj mjesec3746
UkupnoUkupno983411

Online

Trenutno aktivnih Gostiju: 19