Certifikati o uspješno položenim Fit-ispitima

Goetheov institut iz Zagreba poslao nam  je 17. veljače 2011. rezultate nedavno provedenog testiranja u poznavanje njemačkog jezika. Svi naši učenici i učenice, koji su sudjelovali na testiranju, uspješno su položili ispite, i to bez iznimke. Sveukupno 28 učenika i učenica iz drugog  (2.b) razreda pristupilo je ispitu Fit 1 (jezična razina A1), a 27 učenika i učenica iz trećeg i četvrtog razreda (3.b i 4.b) pisali su test Fit 2 (jezični razina A2). Istoga su dana učenicima i učenicama predani njihovi teško zasluženi certifikati koji su između ostalog i međunarodno priznati.

Više...
 
Martin prvi, a Josip drugi u natjecanju iz latinskog

Na županijskom natjecanju, koje je održano 15. veljače 2011. u Srednjoj školi Jure Kaštelana u Omišu, učenik naše gimnazije Martin Vrlić (III.a) osvojio je prvo mjesto u poznavanju latinskog jezika i rimske civilizacije, u kategoriji klasičnih gimnazija, a slijedi ga Josip Skejo (IV.a) u istoj kategoriji, s neznatnim bodovnim zaostatkom manjim od 1 %. Josip je ujedno na istom natjecanju osvojio drugo mjesto u poznavanju grčkog jezika i civilizacije.

Više...
 
Ovogodišnji Europski tjedan mladeži u Njemačkoj

Na adresu naše gimnazije stigao je dopis Franjevačkog instituta za obrazovanje (Franziskanisches Bildungswerk) iz Njemačke kojim se nudi da troje do četvero učenika naše gimnazije sudjeluje na ovogodišnjem Europskom tjednu mladeži (Europäische Jugenwochen) koji će, sad već tradicionalno, organizirati taj Institut naljeto od 24. 7. do 5. 8. 2011. Donosimo prijevod dopisa i pozivne letke s programom na njemačkom i engleskom jeziku.

 

 

Više...
 
Učenici naše Gimnazije na županijskim natjecanjima

Nakon završenih školskih natjecanja i nakon što su županijska povjerenstva za pojedine predmete pregledala testove i provjerila rezultate, objavljeni su popisi učenika koji su pozvani na županijska natjecanja. Učenici naše gimnazije ostvarili su zavidne rezultate i na toj razini natjecat će se njih dvadeset i šestero (26) iz sedam nastavnih predmeta.

Više...
 
Umro darovatelj naše Gimnazije Milan Ljubičić

U dalekom Melbourneu u Australiji umro je gosp. Milan Ljubičić (Glavice kraj Sinja, 1926. – Melbourne, 2011.) koji je od 2006. na kraju svake školske godine nagrađivao dvoje najboljih maturanata naše Gimnazije ukupnim iznosom od 500 €. Nagrada je dodjeljivana na prijedlog Nastavničkog vijeća u obliku povelje i novčanog iznosa.

Više...
 
Razgovor s Laurom Brandt - mladom volonterkom iz Njemačke

Prije dvije godine naša je Gimnazija primljena u veliku međunarodnu mrežu PASCH škola i od tada smo pod posebnom “zaštitom” Goetheova institute iz Zagreba. Od te institucije primamo redovitu podršku i pomoć u radu, u nastavno-didaktičkim sredstvima, tehničkim uređajima itd. Kao partnerska organizacija, zadužena za provednu projekta “kulturweit”, Geotheov institut iskazao nam je posebnu čast šaljući u našu školu jednu djevojku koja kao volonterka sudjeluje u tom projektu. Ona nam je u nastavi njemačkog jezika, kao izvoran govornik, u proteklu razdoblju bila od velike pomoći.
Postavili smo joj nekoliko pitanja u vezi s njezinim angažmanom i dosadašnjim iskustvima u našoj zemlji.

Više...
 
Fit - ispiti u Sinju

U organizaciji Goetheova instituta iz Zagreba te dviju sinjskih gimnazija, kao partnera Goetheova instituta i članica Pasch inicijative, u Sinju će se u prostorijama Franjevačke klasične gimnazije  18. i 19. siječnja organizirati polaganje Fit ispita. U dva dana ispitima će iz obje škole pristupiti 84 učenika i učenice koji uče njemački kao obvezni drugi strani jezik. Nakon polaganja ispita bit će dodijeljeni odgovarajući certifikati Goetheova instituta.

Više...
 
Započela školska natjecanja

U ponedjeljak, 17. siječnja 2011. započinju školska natjecanja u pjedinim nastavnim predmetima za šk. god. 2010./11. Ovdje donosimo Vremenik natjecanja. Ostale obavijesti učenici mogu dobiti od predmetnih profesora.

 
Dan Franjevačke klasične gimnazije i sjemeništa

U utorak, 7. prosinca 2010. godine, u 18 sati proslavljen je Dan Franjevačke klasične gimnazije i Franjevačkog sjemeništa u crkvi Čudotvorne Gospe Sinjske. Euharistijsko slavlje predvodio je vikar Provincije fra Bože Vuleta, uz koncelebraciju ravnatelja Gimnazije fra Josipa Grbavca, ravnatelja Sjemeništa fra Ivana Udovičića, profesorâ koji predaju na Gimnaziji te nekoliko župnika iz samostanskog okružja.  Nakon bogoslužja učenici i učenice Gimnazije izveli su prigodan recital uz glazbene točke u izvedi solistice Sanje Erceg Vrelako, školskog mješovitog zbora i instrumentalista pod ravnanjem fra Stipice Grgata.

Više...
 
Njemačka književnica Tamara Bach u Sinju

Tamara Bach ist eine renommierte Jugendbuchautorin, mehrfach ausgezeichnet, unter anderem mit dem Deutschen Jugendliteraturpreis 2004 und dem LUCHS 2007. Die Autorin wird aus ihren Büchern lesen und mit Schülern diskutieren. Ihr erster Roman „Marsmädchen“ wurde ins Kroatische übersetzt.

Više...
 
<< Početak < « 31 32 » > Kraj >>

Stranica 32 od 32

Kalendar šk. godine 2017./2018.

Festival 2012

Posjetitelji od 1. 2. 2011.

DanasDanas140
Ovaj mjesecOvaj mjesec3967
UkupnoUkupno1040380

Online

Trenutno aktivnih Gostiju: 11