Oratorij "MOLITVA SUPROTIVA TURKOM" u Sinju

U prigodi 300. obljetnice krunjenja Gospe Sinjske Zbor i Orkestar Hrvatskog narodnog kazališta Split izvest će u crkvi Gospe Sinjske u petak, 13. svibnja 2016., oratorij Šime Marovića za soliste, zbor, orkestar i čembalo na stihove Marka Marulića „MOLITVA SUPROTIVA TURKOM“.

Dirigent je Hari Zlodre, a solisti Dubravka Šeparović Mušović (mezzosopran) i Ljubomir Puškarić (bariton).

Zbor i Orkestar Hrvatskog narodnog kazališta Split:

Ana Šabašov - Zborovođa

Valter Lovričević - Koncertni majstor

Mark Anton Gančević - Inspicijent

Ana Tošić D"Ambra - Umjetnički koordinator orkestra HNK Split

Ivo Lipanović - V. d. ravnatelja opere HNK Split

Organizatori su Svetište i Župa Čudotvorne Gospe Sinjske, Franjevačka klasična gimnazija u Sinju s pravom javnosti i Franjevačka provincija Presvetog Otkupitelja - Split.

 
Izlet drugaša u Zadar

U subotu, 16. travnja, učenici drugih razreda u pratnji svojih razrednika prof. fra Nedjeljka Jukića i prof. Antonije Čarić posjetili su Zadar. Nakon razgledavanja starog dijela grada posjetili su stalnu izložbu crkvene umjetnosti i jednu od najvrijednijih izložbi u Hrvatskoj, popularno nazvana "Zlato i rebro Zadra" te Muzej antičkog stakla. Nakon razgledavanja grada, učenici su svoje slobodno vrijeme iskoristili i za nezaobilaznu šetnju gradom, kupnju suvenira i opuštanje uz zvuke morskih orgulja.

FOTOGRAFIJE

 
Državno natjecanje iz engleskog jezika

 

22. Državno natjecanje iz engleskoga jezika održano je u Krku od 11. do 13. travnja 2016. Škola domaćin bila je Srednja škola Hrvatski kralj Zvonimir.  Sudjelovalo je 90 učenika koji su se natjecali u 6 kategorija. Prvi dio Natjecanja obuhvaćao je pisani dio, a drugi je dio bio usmeni. Naš Petar Krešimir Vardić (IV.b) u kategoriji 4A osvojio je 8. mjesto.

Čestitamo Petru Krešimiru i njegovoj mentorici prof. Diani Župić na sudjelovanju na ovako visokoj razini i na osvojenom rezultatu.

 

 
Susret maturanata 2016.


U organizaciji Katehetskog ureda Splitsko-makarske nadbiskupije na Humcu je 9. travnja 2016. godine održan sedamnaesti po redu susret vjeroučenika završnih razreda srednje škole. Na susretu je sudjelovalo oko 2.200 maturanata predvođenih sa stotinjak njihovih vjeroučitelja i profesora. Najbrojniji su bili učenici s područja Splitsko-makarske nadbiskupije, a njima su se pridružili učenici iz Zadarske, Šibenske i Dubrovačke nad/biskupije. Ovim već tradicionalnim susretom maturanti na novoj prekretnici svoga života žele zahvaliti Bogu i svima koji su im bili podrška i pomoć tijekom srednjoškolskog odgoja i obrazovanja. Misno slavlje predvodio je dubrovački biskup mons. Mate Uzinić, a na početku slavlja sve nazočne pozdravio je humački gvardijan fra Velimir Mandić, izrazivši dobrodošlicu i radost što je zajedno sa svojom franjevačkom zajednicom sedmu godinu zaredom domaćin ovog susreta. Nakon misnog slavlja druženje učenika nastavilo se sve do večernjih sati u Mostaru i Međugorju. Dojmovi svih sudionika, unatoč kiši koja ih je cijeli dan „zalijevala“, više su nego pozitivni i radosni. Opće raspoloženje i pjesma na povratku svjedočili su da su im ovakvi duhovni susreti i zajednička druženja itekako potrebna.

 
Izvanredan sportski uspjeh učenika Ante Tomaševića

 

Učenik III.a razreda naše Gimnazije Ante Tomašević, član Mlade hrvatske ragbi reprezentacije za igrače do 18 godina, sa ekipom je osvojio Ragby Europe Europsko prvenstvo konferencije 1. Prvenstvo se održalo u Andori od 29. ožujka do 2. travnja. Novopečeni prvaci ovim naslovom stekli su pravo na ulazak u viši rang (Europe Trophy) među 16 najboljih mladih reprezentacija Europe. Anti je ovo prvo sudjelovanje na jednom velikom reprezantativnom natjecanju. Želimo mu još puno nastupa i osvojenih trofeja.

 
Poziv na državno natjecanje

Najuspješniji učenik na ovogodišnjim natjecanjima Petar Krešimir Vardić (IV. b) pozvan je na državno natjecanje iz engleskog i njemačkog jezika. Državno natjecanje održat će se od 11. do 13. travnja 2016. u Osnovnoj školi Fran Krsto Frankopan u Krku na otoku Krku. Iako je veliki uspjeh biti pozvan na državno natjecanje i tako ući u uski krug najboljih u Republici Hrvatskoj, trud i zalaganje učenika i nastavnika otvara vrata dobrim uspjesima i na državnoj razini. Osim toga, svako državno natjecanje je i novo vrijedno iskustvo kako za učenika tako i za nastavnike koji će to bogato iskustvo sigurno prenijeti budućim naraštajima učenika Franjevačke klasične gimnazije u Sinju.

 
Pobožnost Križnog puta na sinjskoj tvrđavi

Prema ustaljenoj praksi i ove će se godine u petak, 18. ožujka 2016., održati pobožnost Križnog puta za srednjoškolce i ostalu mladež na sinjskoj tvrđavi, zbog čega će u svim sinjskim srednjim školama biti skraćena nastava.

U našoj gimnaziji će toga dana biti skraćeni školski sati i nastava će se održati prema dolje navedenoj satnici.

Pobožnost Križnog puta počinje u 11 sati kod bivšeg Vatrogasnog doma (podno Kamička).

1.  8,00 - 8,25

2.  8,30 - 8,55

3.  9,00 - 9,25

4.  9,30 - 9,55

5.  10,00 - 10,20

6.  10,25 - 10,45

 
Županijsko natjecanje iz kemije

U petak, 11. ožujka 2016 u Osnovnoj školi Mejaši, održano je županijsko natjecanje iz kemije. Našu gimnaziju predstavljalo je troje učenika. U kategoriji prvih razreda učenik Marko Kunac (1.b) osvojio je 25. mjesto, a u kategoriji četvrtih razreda učenica Irena Slišković (IV.a) osvojila je 5, a učenik Petar Krešimir Vardić (IV.b) 7. mjesto.

Čestitamo učenicima i njihovoj mentorici prof. Radmili Klarić na sudjelovanji i postignutom rezultatu!

 
Županijsko natjecanje iz povijesti

Osnovna škola Skalice bila je domaćin ovogodišnjeg županijskog natjecanja iz povijesti. U kategoriji 1. razreda učenica Petra Bilokapa (1.b) osvojila je 6. mjesto. U kategoriji 2. razreda Sara Vuko (2.b) osvojila je 8. mjesto, a David Marić (2.a) osvojio je 13. mjesto.

Čestitamo učenicima i njihovoj mentorici prof. Antoniji Čarić na sudjelovanju i postignutom rezultatu!

 
Županijsko natjecanje iz hrvatskog jezika

U petak, 4. ožujka 2016. u IV. i V. gimnaziji u Splitu održano je županijsko natjecanje iz hrvatskog jezika. Učenica naše gimnazije Petra Bilokapa (I.b) natjecala se u kategoriji 1. razreda i osvojila je 10. mjesto.

Čestitamo učenici i njezinoj mentorici prof. Marijani Vuleti na sudjelovanju i postignutom rezultatu!

 
<< Početak < « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 » > Kraj >>

Stranica 9 od 32

Kalendar šk. godine 2017./2018.

Festival 2012

Posjetitelji od 1. 2. 2011.

DanasDanas148
Ovaj mjesecOvaj mjesec3975
UkupnoUkupno1040388

Online

Trenutno aktivnih Gostiju: 17